Benyovszky Móric és a malgasok földjeBenyovszky Móric és a malgasok földje” címmel megjelent Cséke Zsolt első könyve Madagaszkárról. Az ismert filmes szakember, aki első magyarként helyezett el jelet a szigeten Benyovszky Móric emléke előtt tisztelegve, többször is járt a térségben. Írásos munkájában összefoglalja eddigi tapasztalatait.

A bevezetőben így fogalmaz: “Madagaszkár. E bizsergetően csengő név hallatán lángra gyúl a képzeletünk és fantáziánk máris egy meseszép trópusi világba repít. A Nagy Vörös Sziget, a Természetkedvelők Paradicsoma, az Indiai-óceán gyöngye, ahol régesrég a bennszülöttek egy magyar embert, bizonyos Benyovszkyt választottak “királyuknak” – olvashatjuk a turistacsalogató prospektusokban. Egy magamfajta világcsavargónak – akit már születése pillanatában beoltottak “otthon ülés” (valamint indulás előtt sárgaláz) ellen – mindez édeskevés! Vérbeli vándorként személyesen is meg akartam győződni arról, vajon igazak-e a hangzatos megállapítások és él-e még hazánkfia a madagaszkáriak, vagyis a malgasok emlékezetében. Felkészülésemet ugyan megkönnyítette, hogy hét évvel korábban már megfordultam a szigeten, de a mostani túra egy újabb kihívással is szolgált: életemben először kamerát vettem a kezembe azzal az elhatározással, hogy filmsorozatot készítek “Benyovszky Móric és a malgasok földje” címmel. Vajon miként sikerült megvalósítani merész tervemet? Nos, első könyvemből mindez kiderül”

Az értékes kötet megrendelhető (dedikált változatban) a Társaságnál is. Jószívvel ajánljuk mindazon érdeklődők figyelmébe, akiket ez a gyönyörű sziget és Benyovszky Móric élete érdekel.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!