Benyovszky_konf_kép_címerNEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS BENYOVSZKY KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS
Kilenc órakor kezdődik és nyílik az Országos Széchényi Könyvtár dísztermében. Meghívott előadók: magyar, lengyel, szlovák, cseh, francia, amerikai és madagaszkári kutatók, tudósok, szakemberek. A konferencia tudományos elnöke: Prof. Dr. Voigt Vilmos, tudományos kurátora: Dr. Szádeczky-Kardoss Irma. A rendezvényen részt vesznek az Emlékbizottság kulturális intézményeinek vezetői, többek között a Magyar Nemzeti Múzeum, az Országos Széchényi Könyvtár, a Nemzeti Levéltár, az Országos Hadtörténeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Magyar Földrajzi Múzeum és más intézmények vezető képviselői, jeles kutatók, történészek.  A belépés nyilvános, de regisztrációhoz kötött. Információ,regisztráció: gngy@gngy.eu

.A4_elolap2

BENYOVSZKY EMLÉKEST
18 órakor, a Pesti Vigadóban.
Meghívottak: a Benyovszky Emlékév díszvendégei, a Benyovszky Emlékbizottság tagjai, a tudományos konferencia előadói, a diplomáciai testületek kultúrával foglalkozó vezetői, valamint a hazai közélet képviselői. .

A programban irodalmi műsor Jókai Mór Benyovszkyról szóló műveiből, valamint szlovák és lengyel szemelvények mellett először kerül bemutatásra a legújabb magyar zenés színpadi műből, a Benyovszky musicalból részlet.  A Nagy-Tibor – Pozsgai Zsolt – Bradányi Iván szerzők új művének teljes körű bemutatásra a tervek szerint 2017-ben kerül sor koprodukcióban a Pesti Magyar Színházban, majd a szomszédos országok magyar nyelvű teátrumaiban.

 

A rendezvény magyar nemzeti történelmi hagyományok ápolása mellett a V4 országok összefogását is erősíti, a kiváló történelmi személyiség, Benyovszky Móric országokat, földrészeket átívelő történelmi példáján keresztül.

One Response to “BENYOVSZKY NAP – 2016. SZEPTEMBER 26.”

 • Magyar szarmazasu ketdiplomas 5 (magyar,nemet,angol,lengyel,orosz) nyelven beszelo emberke vagyok.
  Nagy szimpatizasa vagyok (unk) felesegemmel Benyovszky grofnak.
  Ma reggel a radioban hallottam a nagy megemlekezesrol,,konferenciarol amire
  szeretnek Becsbol felesegemmel eljonni, ezert kerem a regisztralasunkat-felesegem
  Ing.Rudan Zita (Brasov -i csango )

  Tisztettel es Koszonettel

  Dipl.Ing.Rudan Laszlo

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!