Látványos, lendületes, magával ragadó előadás a világhírű magyar hajósról, katonáról Benyovszky Móricról,  Benyovszky, a szabadság szerelmese című musicalban. A rendkívül színes történetet legendák szövik, az üzente azonban valóságos, mának szóló. Jókai Mór írásai regényei alapján Magyarországon elsőként színpadra állított musical a korát gondolkodásában és tetteiben messze túlhaladó gróf  állhatatos küzdelmeit érzékelteti a természet és a valóság erőivel. A gyilkos erők győzedelmeskedtek felette, de  lelke tovább él. Nemcsak a halottaikat fanatikusan élőnek magasztaló malgasiak körében, hanem a civilizált világ emlékében is, hatása messze túlnő az őt értékelők többségén.

Bemutató a Pesti Magyar Színházban október 29-én, majd a határon túli magyar nyelvű színházakban és Lengyelországban, az Amerikai Egyesült Államokban és Tajvanon is.

  • Főszereplők: György-Rózsa Sándor és Békefi Viktória
  • Rendező, forgatókönyv-író: Pozsgai Zsolt
  • Zeneszerző: Bradányi Iván

Az emlékév alkalmából a Magyar Nemzeti Bank díszérmét, a Magyar Posta emlékbélyeget adott ki. A program megvalósítását a magyar kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, a Benyovszky Nemzeti Emlékbizottság, a Bethlen Gábor Alapkezelő, a Magyar Nemzeti Bank, a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Művészeti Akadémia, a Benyovszky Társaság támogatta.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!