Korabeli nevén, Formora-szigetén is kikötött a legendás magyar hajós utazásai során 1771-ben. Benyovszky Móricot azok között tartják számon, aki elsők között vitte jó hírét a világnak a csodálatos szigetről.

Erről is szó esett minap SHIH-chung Liu, a Tajpeji Képviseleti Iroda vezetője, Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, és G. Németh György, a Benyovszky Társaság elnökének a találkozóján. Tajvanon tisztelettel emlékeznek a világhírű utazóra, katonára és földrajzi leíróra, akihez kapcsolódóan a magyarországi jubileumi megemlékezéseken a budapesti iroda is közreműködött, és szívesen látott vendégek Tajpejben a magyar emlékőrzők is.


A Benyovszky Társaság által felajánlott emlékszobrot és a Benyovszky, a szabadság szerelmese című új magyar musicalt is szívesen fogadják Tajvanon.Gróf Benyovszky Móric tevékenysége kapcsán kulturális hidat jelent ez a kapcsolat Tajvan és Magyarország között, a korabeli partraszállást követő események a történelem részei. Mi magyarok tudjuk – erről szólnak a legújabb kutatásaink – Benyovszky Móric négy világrészen szerzett tapasztalataival, a különböző népek közötti kapcsolatok kialakításával messze túlnő az őt értékelők többségén.

Szükség van rá, hogy tevékenységének részletesebb feltárásával, a korábban elfeledett Benyovszky-kép valós megrajzolásával, és nem utolsó sorban magyarságának a tudatosításával emlékezzünk rá. Mindazokkal együtt, akiknek fontos a haza szeretete,  a történelmi elődeink élete és példája.Mi magyarok tudjuk – erről szólnak a legújabb kutatásaink – Benyovszky Móric négy világrészen szerzett tapasztalataival, a különböző népek közötti kapcsolatok kialakításával messze túlnő az őt értékelők többségén. Szükség van rá, hogy tevékenységének részletesebb feltárásával, a korábban elfeledett Benyovszky-kép valós megrajzolásával, és nem utolsó sorban magyarságának a tudatosításával emlékezzünk rá.

Mindazokkal együtt, akiknek fontos a haza szeretete,  a történelmi elődeink élete és példája.Mi magyarok tudjuk – erről szólnak a legújabb kutatásaink – Benyovszky Móric négy világrészen szerzett tapasztalataival, a különböző népek közötti kapcsolatok kialakításával messze túlnő az őt értékelők többségén. Szükség van rá, hogy tevékenységének részletesebb feltárásával, a korábban elfeledett Benyovszky-kép valós megrajzolásával, és nem utolsó sorban magyarságának a tudatosításával emlékezzünk rá.

A képen Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár és SHIH-cung Liu, a magyarországi Tajpeji Képvisletei Iroda vezetője.


ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!